CORONA-UPDATE

Update 7-12-2002

De week quarantaine zit er op! Alle medewerkers van fysiotherapie 't Cingel zijn een weekje thuis geweest en hebben zich wederom laten testen. Allemaal negatief ! En dat is positief !!

We hebben de deuren weer geopend en gaan de laatste maand van 2020 verder waar we waren gebleven, met BETER BEWEGEN ! GGD IJSSELLAND dank voor jullie fijne medewerking en geruststellende woorden en verder; alle anderen dank voor de lieve attenties en mooi woorden. Heel erg fijn !

Team 't Cingel.

Update 30-11-2020.

Fysiotherapie 't Cingel in Zwartsluis week lang preventief in quarantaine.

Zwartsluis - Alle medewerkers van fysiotherapie praktijk 't Cingel in Zwartsluis
zijn vanaf dit weekend uit voorzorg in quarantaine gegaan, nadat er een besmetting was geconstateerd binnen het team.

Fysiotherapie 't Cingel, met 5 medewerkers, is de komende week gesloten. Volgende week maandag 7 december 2020 opent de praktijk aan het Singel de deuren weer. De patiënten zullen vanaf maandag door ons zelf op de hoogte worden gebracht. Met hen zal een nieuwe afspraak gemaakt worden.

‘Veiligheid en gezondheid staan voorop'

Meteen nadat duidelijk werd dat er een besmetting was geconstateerd hebben wij contact gehad met de GGD IJsselland. Omdat wij in de afgelopen periode steeds alle hygiëne-en voorzorgsmaatregelen hebben opgevolgd en medische mondmaskers hebben gedragen, werd geen van de patiënten gelukkig bestempeld als 'nauw-risicovol contact'. Toch willen wij hen vragen om hun gezondheid in de gaten te houden, je weet het immers maar nooit!
Puur uit preventie hebben wij toch besloten om allemaal in quarantaine te gaan. Dit overkomt je helaas! Maar waar het over gaat is dat de veiligheid en gezondheid van onze patiënten en onze medewerkers voorop staan.

Team 't Cingel Zwartsluis.

#samensterktegencorona #fysiotherapietcingelzwartsluis

**EERDER GEPLAATSTE BERICHTEN**

FYSIOTHERAPIEPRAKTIJK 't CINGEL!

Fysiotherapie levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van een patiënt. Langer uitstel van zorg zal leiden tot een toename van complexiteit en gezondheidsschade bij patiënten, daarom is het opschalen van de non-COVID-19 zorg urgent. Het is daarom noodzaak om de paramedische hulp, de fysiotherapie dus, weer veilig en verantwoord op te schalen met gepaste voorzorgsmaatregelen voor alle zorgverleners, om besmettingsrisico's te vermijden. Op basis van adviezen van VWS en de richtlijnen van het RIVM is een advies opgesteld. De fysiotherapeut beoordeelt zelf, telefonisch of online, de noodzaak en actualiteit van de hulpvraag. Een doorverwijzing van de huisarts is dus niet (meer) nodig.

HOE WERKT HET?

Wanneer je graag met jouw klachten advies van de fysiotherapeut wilt, neem dan gerust contact op met ons. Wij beoordelen je klachten en kunnen je adviseren wat je moet doen. Allereerst zal bekeken worden of er effectief op afstand behandeld kan worden. Wij zullen kijken of behandeling op afstand, door middel van telefonische of digitale ondersteuning, mogelijk is.

Als het antwoord hierop JA is dan start de behandeling op afstand. Als dit niet kan gaat de fysiotherapeut kijken of er noodzaak is om direct te starten met fysiotherapie. De fysiotherapeut maakt hierbij een professionele afweging. Als een consult noodzakelijk is worden de volgende vragen aan de patiënt gesteld.

  • Heeft u een of meer van de volgende ( ook milde !!) symptomen; neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts vanaf 38 graden?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (Covid-19) symptomen gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwheidsklachten?
  • Is er bij u of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Als alle vragen met nee worden beantwoord kan een consult op onze praktijk worden gestart.

Als er op een of meerdere vragen nee als antwoord moet worden gegeven wordt er gekeken of er een onomkeerbare achteruitgang plaats vindt als fysiotherapie behandeling uitblijft. Als dat niet zo kan er nog geen behandeling plaatsvinden. Er zal naar een alternatief gekeken worden. Als dat wel zo is kan er eventueel een behandeling bij de patiënt thuis overwogen worden waarbij de fysiotherapeut persoonlijke beschermingsmiddelen moet dragen. Hierbij is goed overleg noodzakelijk.

PATIENTEN OP DE PRAKTIJK:

Tussen behandelingen op de praktijk door nemen we meer tijd dan voorheen. Dit doen wij o.a. om de behandelruimtes te kunnen reinigen.

OVERIGE MAATREGELEN:


  • I.v.m. de maatregelen van 1 oktober 2020 vragen ook wij iedereen een mondkapje te dragen tijdens de behandeling in de praktijk. Ook onze fysiotherapeuten dragen mondkapjes.
  • Cliënten die een afspraak op fysiotherapie praktijk 't Cingel hebben worden gevraagd om een grote en een kleine handdoek mee te nemen. Een groot badlaken mag ook.
  • We willen je vragen om precies op tijd te zijn en buiten, in een speciaal hiervoor opgezette tent, te wachten totdat je wordt opgehaald.
  • Voor binnenkomst vragen wij je om je handen te desinfecteren met het desinfectiemiddel wat in de tent al voor je klaar staat. Wij willen je vragen om hierna geen spullen (o.a. telefoons) meer aan te raken.
  • Wij willen je vragen om alléén naar de praktijk te komen. Alleen als een begeleider (bv tolk of ouder van een kind) strikt noodzakelijk is mag je deze mee nemen.
  • Na de behandeling vragen wij je om de praktijk zo snel mogelijk te verlaten.

NOG EVEN OVER EEN VIDEO CONSULT:

Is het niet medisch noodzakelijk om je te behandelen, dan kunnen wij een video-consult inplannen. Tijdens een video-consult kun je ons dan laten zien waar je pijn hebt en wij kunnen dan ook goed zien hoe je beweegt en waar je beperkingen hebt. Zo kunnen we je gerichte tips, adviezen en oefeningen geven. Samen kunnen we dan de oefeningen doornemen en kunnen wij kijken of je de oefeningen goed uitvoert. Een videoconsult wordt vergoed uit je aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Om te kunnen videobellen met ons kunt u de Mijn Zorg App downloaden via: tcingel.mijnzorgapp.com

TOT SLOT

Wees je ervan bewust dat hoewel fysiotherapeut en cliënt corona vrij kunnen lijken te zijn, omdat ze geen symptomen vertonen, er toch nog steeds het risico op besmetting aanwezig kan zijn. Maak dus ook zelf een inschatting van de noodzaak van een fysiotherapeutische behandeling. Wij proberen het aantal face-to-face behandelingen zo laag mogelijk te houden en kijken dus goed naar de cliënt en diens klacht.

Blijf je handen regelmatig wassen. Hoest en nies in je elleboog. Houd zoveel mogelijk 1.5 meter afstand. Gebruik papieren zakdoekjes. Schud geen handen. Blijf thuis als je Covid-19 klachten hebt.

TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID:

Wij staan graag voor je klaar! Heb je vragen? Stel ze vooral via Whats App.

Sterkte gewenst in deze moeilijke periode en blijf vooral fit en gezond! Hou vol !

Simone, Laura, Josien, Mariëtte, Corné en Gea.

Fysiotherapie 't Cingel.

Telefoon nummer voor bv Whatsapp: 06-53953739.

Email: info@tcingel.nl

Contact

Kunnen wij je helpen?

* = verplicht
Een ogenblik geduld…
’t Cingel

Openingstijden

Maandag 07:30 – 20:15 uur
Dinsdag 07:30 - 17:00 uur
Woensdag 07:30 - 16:30 uur
19:00 - 21:00 uur
Donderdag 07:30 – 20:15 uur
Vrijdag 07:30 - 17:00 uur

Afspraak op korte termijn mogelijk.

Plan uw route